فرادید| دانشمندان سر سالم یک گرگ متعلق به عصر یخبندان را که گفته شده به بیش از ۴۰۰۰۰ سال قبل تعلق دارد، در سیبری پیدا کردند.
مغز این جانور غولپیکر که گویی دندانهایش را به نمایش گذاشته است، به دلیل قرار گرفتن در خاک منجمد (پرمافراست) در منطقه یاکوتیا در سیبری، کاملا سالم مانده است.

طول سر این گرگ ۱۶ اینچ است؛ که دو برابر بزرگتر از سر نوادۀ او، گرگ خاکستری با حدود ۹ تا ۱۱ اینچ طول است.
سر گرگ را دو مرد محلی در تابستان سال ۲۰۱۸ در بالای مدار قطبشمال پیدا کردند، اما این کشف به تازگی رونمایی شده است.
دلیل باقی ماندن سر حیوان هنوز مشخص نیست؛ اما به نظر نمیرسد که غنیمت شکار یک شکارچی باشد؛ زیرا نخستین انسان ۳۲۵۰۰ سال قبل در شمال روسیه پا نهاد.
دانشمند روسی، آلبرت پروتوپوپوف، میگوید: «این کشفی منحصربهفرد از باقیماندههای نخستین گرگهای عصر پلستوسین است که پوستش کاملا سالم مانده است.»

«ما میخواهیم آن را با گرگهای مدرن مقایسه کنیم تا بفهمیم این گونه چطور تکامل پیدا کرده و ظاهرش بازسازی شده است.»
گرگ عصر پلستوسین پوستی شبیه ماموت و دندانهای نیش بزرگ دارد و از گرگهای امروزی سیبری بسیار بزرگتر بوده است. دانشمندان در موزه تاریخ طبیعی سوئد قرار است دی انای جانور را بررسی کنند.

گرگ همزمان با پیدا شدن یک توله شیر متعلق به عصر یخبندان به نام اسپارتاک پیدا شد.

نوئاکی سوزوکی، استاد دیرینهشناسی و پزشکی از دانشگاه جی کی در توکیو درباره این اکتشافات توضیح داد: «ماهیچهها، ارگانهای داخلی و مغز حیوانات سالم هستند و سی تی اسکن از آنها انجام شده است. برنامه این است که باقیماندههای این حیوانات با نوادگان کنونی آنها مقایسه شود تا ببینیم چه توانمندیهای فیزیکی و اکولوژیکی نسبت به گونههای شیر و گرگ امروزی داشتهاند.»

